90 Ball bingo

Het bingo van tegenwoordig is nog steeds een gigantisch leuk spel. Het spelletje is helemaal niet ingewikkeld waardoor het door iedereen te spelen valt. Dit wordt tegenwoordig ook nog steeds gedaan; door mensen van hoge leeftijd en door jonge mensen. De jonge mensen spelen het voornamelijk van hun smartphone terwijl de oudere mensen nog steeds samenkomen om een potje bingo te spelen.

Bij het spelen van bingo zijn er in feite twee hoofdvarianten van bingo;

–75 ball bingo
–90 ball bingo

Bingo varianten

Deze varianten lijken compleet op elkaar; het enige waar het onderscheid in zit, zijn het aantal vakjes die aangekruist moeten worden. Bij de 75 ball bingo krijgt men een kaart met daarop 25 vakjes; vijf rijen met vijf kolommen.

LogoCasinoBonusFree SpinsSpelen

90 Ball bingo

Bij de 90 ball bingo krijgt men een ander soort kaart; op deze kaarten staan drie rijen en negen kolommen. De bingo kaarten bij de 90 ball bingo worden verkocht in mapjes van zes kaarten. Elk mapje hiervan heeft weer 90 nummers die vervolgens gespreid worden over de zes kaarten.

Winlijnen

Bij elk spel van 90 ball bingo zijn er drie winnende patronen op een kaart. Het is mogelijk om te winnen met één horizontale lijn, met twee horizontale lijnen of met drie horizontale lijnen. Bij drie horizontale lijnen heb je een full house. Hiermee win je sowieso de hoofdprijs. Bij één of twee horizontale lijnen kan je alsnog leuke prijzen winnen. De hoofdprijs geldt echter voor drie horizontale lijnen die volledig aangekruist dienen te worden.

Online wereldje van bingo

Volgens deskundigen zal deze vorm van bingo de komende jaren de overhand krijgen in het online wereldje. Dit komt doordat de spanning in dit spel groter is en het prijsbedrag is ook hoger bij deze variant. Een hogere prijs is natuurlijk voor heel veel online spelers gigantisch interessant. De verwachting is derhalve dat de variant van 90 ball bingo de overhand gaat krijgen in het online wereldje van bingo.