Wil jij die bonus van €250 en 100 free spins bij Circus.nl?

Bingo speluitleg

Bingo is een gigantisch oud spel dat nog steeds veelvuldig gespeeld wordt. Door de opkomst van het internet is het spelletje wel een beetje veranderd. De opkomst van het internet heeft er namelijk, deels, voor gezorgd dat het competitieve element in dit spelletje veranderd is. Daarnaast is de 'setting' waarin het spel wordt gespeeld ook veranderd. Dit komt doordat vroeger mensen in grote groepen bij elkaar kwamen om het spelletje te spelen. Tegenwoordig spelen de meeste mensen het spelletje op hun telefoon, tablet of laptop waardoor het gezellige samenzijn niet meer aan de orde is.

LogoCasinoBonusFree SpinsSpelen
Circus.nlCircus.nl€250100Speel nu!
Jacks.nlJacks.nl€1000Speel nu!

Bingo speluitleg

Het spelletje bingo is echter geen ingewikkeld spel waardoor het voor heel veel mensen geschikt is om te spelen.
Elke speler krijgt bij bingo een kaart met daarom 6 rijen en 5 kolommen. Boven elke kolom staat een letter:

–Boven de eerste kolom staat de letter B
–Boven de tweede kolom staat de letter I
–Boven de derde kolom staat de letter N
–Boven de vierde kolom staat de letter G
–Boven de vijfde kolom staat de letter O.

Onder deze kolommen bevinden zich vijf rijen. In deze vijf rijen zijn dus in totaal 25 hokjes. In al deze hokjes staat een nummer. Hierbij moet het volgende vermeld worden:

–In het middelste hokje staat nooit een nummer
–Elk nummer komt maar één keer voor op de kaart.

De nummers die op de kaart staan, zijn compleet willekeurig opgesteld. Er zit dus geen logica in met bijvoorbeeld een vast rijtje zoals 5-7-9-11-13. Dat soort dingen zijn totaal niet aan de orde.

Elke kolom heeft de beschikking over zijn eigen reeks getallen. In kolom 1 kunnen de getallen 1 t/m 15 staan terwijl in kolom de getallen 16 t/m 30 kunnen staan.

Bingokaart

Elke speler heeft dus een dergelijke kaart voor zich en dan gaat het spel beginnen. In een groot rad zitten allerlei balletjes met daarop een nummer. Elke balletje heeft één apart nummer en dit nummer komt vervolgens niet meer op een ander balletje voor.

Bij elk spelletje bingo is er één spelleider. Deze spelleider trekt één voor een balletje uit het rad en toont dit balletje aan de spelers. De spelers controleren vervolgens of het nummer van het balletje op hun kaart staat. Indien het nummer op de kaart staat, kunnen ze dat nummer doorkruizen. Indien het nummer niet op de kaart staat, hoeft de spelers niks anders te doen dan te balen.

Dit spelletje gaat zo een tijdje door totdat iemand als eerste zijn hele kaart vol heeft gekruist. Deze persoon moet dan 'BINGO' roepen. De spelleider controleert de kaart of het klopt en indien het klopt, wint deze speler het spelletje.

Er zijn ook andere vormen bekend waarbij het niet om de gehele kaart draait. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om per rij of per kolom te spelen. Of indien een speler een paar getallen in de vorm van een O, X of L op zijn kaart heeft doorgekruist.

Dit spelletje kan zo keer op keer gespeeld worden waardoor het een gigantisch leuk tijdverdrijf is. Door de opkomst van het internet zijn er ook andere vormen van bingo uitgevonden, maar bovenstaande vorm is de meest voorkomende.